Veelgestelde vragen over aanstekers

Vanliga frågor om tändare

Tändare är väldigt användbara, och vi är glada att de är en del av våra liv nuförtiden. Men på grund av de olika modellerna och märkena finns det fortfarande ofta frågor om tändare. I den här bloggartikeln tar vi dig igenom alla stundens frågor. Hitta svaret på din fråga här!


Hur länge håller en tändare?

Skiljer sig per typ och märke. Gaständare och eltändare är påfyllningsbara och har längre livslängd. Genomsnittständare kan användas cirka 1500-3000 gånger. 

 

Vilken ålder ska man köpa en tändare?

Lagligt finns det ingen minimiålder för försäljning av tändare. Din lokala butik kan ha sina egna regler för detta. Det betyder att de kan vägra försäljning av tobaksrelaterade föremål som tändare. Det finns heller inga åldersregler på nätet.

 

Vad är en stormtändare?

En stormtändare kan kännas igen på en kraftig blå låga. Det är en tändare som genom att fylla specialbutan, en brandfarlig gas, skapar en intensivt het låga på upp till 1300 grader Celsius. Gasen står under högt tryck och är därför inte lätt att blåsa ut. Därav namnet storm lighter.

 

Lättare veke eller lättare säkrare?

När du tänder fyrverkerier, se alltid till att du följer de officiella bruksanvisningarna för föremålet i fråga. En ljussäkring har visat sig vara säkrare eftersom det inte finns någon låga. Men bara ett glödande huvud. 



Finns det speciella fyrverkerietändare?

Nej, det finns inga speciella fyrverkerietändare. Det finns dock ett antal tändare i vårt sortiment som passar väldigt bra de dagar då fyrverkerier är tillåtna. Dessa är stormtändare, lämpliga för väder och vind.



Hur många grader är en tändare?

Temperaturen på en tändares låga varierar beroende på typ av gas och tändare. De flesta tändare har en låga med en temperatur mellan 1200 och 1300 grader.



Var köper jag gas till en tändare?

När de flesta tänker på gaspåfyllning tänker de genast på åtgärden. Först måste du veta vilken gas du behöver. De flesta tändare använder propan, metylpropan och butan. I vår katalog hittar du den perfekta gasfyllningen för varje tändare, speciellt för stormtändare! 



Vad är en vindtät tändare?

En vindtät tändare, även kallad stormtändare. Är en tändare som lämpar sig för hårda vindar tack vare sin kraftiga butan låga på 1300 grader. 



Vad är en påfyllningsbar tändare?

Du kan fylla på dessa tändare med vätska. En påfyllningsbar tändare känns igen på en gasventil på botten av tändaren. En påfyllningsbar tändare håller därför mycket längre. 



Tändare barnvänliga?

Det är alltid tillrådligt att förvara tändare utom räckhåll för barn. Tändare är mycket brandfarliga och små i storlek och barn ser dem snabbt som en leksak. Även om många tändare har en låsknapp är tändare inte barnvänliga. 

 


Hur justerar jag lågan på en tändare?

Detta varierar per typ av tändare. Det finns faktiskt 2 alternativ för att justera lågan. Eller så har din tändare en platt skiva som du kan trycka från vänster (-) till höger (+) för att justera lågan. Ibland finns det en cirkel längst ner med en ring som du kan vända från (-) till (+). 


Vad är en plasma (elektrisk) tändare?

En plasmatändare, även kallad elektrisk tändare, är en tändare som inte fungerar på flytande gaser utan på elektricitet. Plasmatändare är uppladdningsbara med en USB-kabel. 

Inom fysiken definieras plasma som en fas där partiklarna av ett gasformigt ämne är något joniserat . Plasma hänvisas ofta till som det fjärde aggregationstillståndet, förutom fast, flytande och gas (det femte aggregationstillståndet kallas även Bose-Einstein-kondensatet). källa: Plasma (aggregerat tillstånd) - Wikipedia

 

Hur dyr är en tändare?

En genomsnittlig BIC-tändare börjar från €1,89 från nuvarande till lyxtändare från cirka €25. Den billigaste stormtändaren i vår webbshop är 4,95 €.

 

Hur vet man om en tändare är full?

De flesta tändare har ett fönster där du kan se hur mycket gas som finns kvar i tändaren. Om så inte är fallet kan du känna om det fortfarande finns gas i din tändare genom att skaka den lätt. Om du fortfarande är osäker kan du alltid fylla på den enligt rätt steg. Påfyllning gas tändare | PyroProducts.nl (video)

 

Slutsats:

Vi hoppas att vi i den här bloggen har kunnat ge dig så många svar som möjligt på de vanligaste frågorna om tändare. Vi kommer att fortsätta uppdatera denna blogg med frågor och svar. Om du har några frågor, skicka ett meddelande till vår kundtjänst!

 

 

  • Säljare:
    Atomic

    Atomic Tankboy tändare

    Atomic Tankboy - PyroProductsAtomic Tankboy - PyroProducts
  • Säljare:
    Prof

    Prof Jet Lighter

    Prof Jet LighterProf Jet Lighter
    Erbjudande
  • Säljare:
    Silver Match

    Silver Match Quattro Lighter

    Silver Match Quattro LighterSilver Match Quattro Lighter
  • Säljare:
    Prof

    Professionell minitändare

    Professionell minitändareProfessionell minitändare
1 förbi 4