Hoe een aansteker te onderhouden?

Hur underhåller man en tändare?

Oavsett om du är en ivrig rökare, entusiast med levande ljus eller bara använder en tändare ibland, är det viktigt att underhålla din tändare på rätt sätt för att säkerställa att den alltid fungerar korrekt när du behöver den. Oavsett om du har en traditionell bränsletändare eller en modern plasmatändare , kommer dessa underhållstips att säkerställa att din tändare förblir i toppskick.

Hur underhåller du en tändare?

1. Håll det rent

Ett av de första stegen för att underhålla din tändare korrekt är att rengöra den regelbundet. Om du använder en traditionell tändare, kontrollera regelbundet att det inte sitter någon smuts eller aska i belysningsmekanismerna. För en plasmatändare kan du försiktigt rengöra elektroderna med en mjuk trasa eller bomullstuss för att ta bort eventuell ansamling.

2. Kontrollera bränslet

Om du använder en tändare som drivs med bränsle som butan, se till att du kontrollerar bränslenivåerna regelbundet. Fyll på tändaren vid behov, men se till att du bara använder högkvalitativ tändgas för att förlänga tändarens livslängd och förhindra funktionsfel.

3. Undvik läckor

Läckande bränsle kan inte bara vara farligt, utan det kan också påverka din tändares prestanda. Se till att du kontrollerar tändaren noga för läckor och förvara den på en sval och torr plats för att undvika haverier. Om du märker att din tändare börjar läcka, sluta använda den omedelbart. 

4. Skydda mot skador

Oavsett om du har en traditionell tändare eller en plasmatändare är det viktigt att skydda den från skador. Undvik att tappa din tändare på hårda ytor och förvara den i en stadig väska, väska eller fodral när den inte används. På så sätt förblir din tändare skyddad mot repor och brott som kan påverka dess funktion.

5. Behåll tändningen

Tändningen är en av de mest avgörande delarna av din tändare, så se till att den alltid fungerar korrekt. Rengör tändarna regelbundet och byt ut dem vid behov för att säkerställa att din tändare alltid är redo att användas.

Genom att följa dessa enkla underhållstips kan du säkerställa att din tändare alltid håller sig i toppskick och att du aldrig får slut på eld när du behöver den. Ta dig tid att ta hand om din tändare ordentligt och du kommer att belönas med år av tillförlitlig användning.

6. Fyll på efter behov

Aansteker vullen

När du har genomfört alla steg är det sista steget att kontrollera om det fortfarande finns tillräckligt med bränsle i tändaren. Eller så klart tillräckligt med kraft för den som använder en plasmatändare. Du kan jämföra en tändare med bränsle med en bil. Se till att den aldrig är helt tom innan du fyller på den, men se till att när du fyller på tändaren att du luftar den och fyller den på rätt sätt. Du kan läsa hur du gör detta på sidan för påfyllning av tändare.

Följt dessa steg? På rätt spår! Din tändare är redo för några veckors användning igen. 

Läs även: Hur man fyller en tändare! | PyroProducts.nl (video)

  • Säljare:
    Atomic

    Atomic Tankboy tändare

    Atomic Tankboy - PyroProductsAtomic Tankboy - PyroProducts
  • Säljare:
    Prof

    Prof Jet Lighter

    Prof Jet LighterProf Jet Lighter
    Erbjudande
  • Säljare:
    Silver Match

    Silver Match Quattro Lighter

    Silver Match Quattro LighterSilver Match Quattro Lighter
  • Säljare:
    Prof

    Professionell minitändare

    Professionell minitändareProfessionell minitändare
1 förbi 4